Ученици от ЕГ „Иван Вазов“ готвят концерт за пострадалата Катерина Матеева

Съучениците на Катерина Матеева от ЕГ "Иван Вазов", която бе блъсната на автобусна спирка в Пловдив в понеделник (19.05.2014). започнаха дарителска акция за набиране на средства, за да подпомогнат лечението й. Тийнеджърите ще организират два големи концерта за 31-ви май /събота/ и 1-ви юни /неделя/ за младото момиче, като от вчера вече са разпространили за тях в цяла България.

За концерта до сега са потвърдили 17 участници от Пловдив и София, като се чака отговор от D2, Вензи, Михаела Филева, Атанас Колев, Жана Багендорф, Сани Алекса, Тouch down, Павел и Венци Венц и други. 

Първият концерт ще се проведе най-вероятно на 31 май /събота/, но все още се уточнява къде. Голяма е вероятността ПУ да предостави новата си спортна зала, след като от Община Пловдив отказаха залата на културния дом "Борис Христов".

Новият спортен център на пловдивския университет се намира точно срещу гимназия "ИВан Вазов" и ако се прведе там ще може може да дойдат повече млади хора, надяват се учениците. Събитието ще продължи в клуб Галакси на следващия ден. 

От вчера на името на 9-токласничката е открита банкова сметка, на която всеки, който желае, може да дари средства за предстоящите операции на момичето, които струват много пари, каза Ралица Чомпалова, класен ръководител на пострадалата Катерина пред Фокус.

По думите на учителката за първата операция на крайниците семейството е платило 10 000 лева, а предстоят още 4 или 5 операции.

Призив за помощ и банковата сметка съучениците на Катя публикуваха на интернет-страницата на ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив, както и в социалните мрежи.

Според лекарите, след толкова тежък удар, състоянието на Катя е добро, животът й е извън опасност, но тя все още се намира в Отделението за инвазивна терапия в Университетска болница, където не пускат никого, каза още Ралица Чомпалова. 

По думите й трите съученички на Катя, които станаха свидетели на тежката катастрофа, все още са в шок, а останалите от класа вече са по-спокойни. 

"След като премина първият шок, свързан с опасността за живота на Катя, започнаха да задават въпроси, на които аз не мога да им отговоря – защо няма арестуван, защо този грък е на свобода, какво прави съдът", каза още Чомпалова. 

Банковата сметка на пострадалата е:  

IBAN: BG29PRCB92301046250311

BIC:PRCBBGSF 

Катерина Илианова Матеева.

Катерина Матеева е ученичка в 9 "б" клас на Езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив. Преди дни тя бе ударена от автомобил, шофиран от гръцки студент, докато чакала на автобусна спирка. Има тежки фрактури на двата крака, таза и черепно-мозъчна травма.

Снимка:Булфото

За автора

Вашият коментар