Ученици събират средства за 18-годишно момиче, за да започне да се движи отново

Съучениците на 18-годишната Славянка Тонева набират  средства, с които да помогнат на приятелката си. След като претърпява тежка автомобилна катастрофа преди около месец и спешна животоспасяваща операция, Славянка все още не може да се движи.

На път за Пазарджик, колата в която се се вози, заедно с още четири нейни приятели, катастрофира. Тя има 9 счупени прешлена на гръбначния стълб, а сложната неврохирургична интервенция, която стабилизира гръбначния стълб, първоначално дава малко сведения за това дали е възстановила и функциите на периферните нерви. Няколко дни по-късно се е възвърнала чувствителността в раменете, което дава и първия лъч надежда за майката на Славянка.

Момичето е в пълно съзнание, а периода на възстановяване според лекарите ще е много дълъг, защото ще се наложи продължителна рехабилитация. Това, разбира се, изисква средства. Ето защо съучениците на Славянка от Математическата гимназия в Пазарджик молят всеки, който има възможност да помогне на това момиче да се възстанови и да бъде отново пълноценен човек, да го направи чрез банковата ѝ сметка:

Банкова сметка: IBAN BG81PIRB73881604830099

BIC: PIRBBGSF

Славянка Георгиева Тонева

Банка Пиреос България АД

За автора

Вашият коментар