В Тракия се открива Зона за креативност

Пловдивското читалище  „Съвременник -1986”, което преди започна работа по установяването на „Зона на креативността“ в Тракия, вече има удоволствието да представи на пловдивчани и първите прояви.

Разположената в междублоковото пространство до бл. 140, зоната ще бъде открита на 18.09 от 18 часа и ще продължи до 24 септември.

Програмата включва още различни уъркшопи, предвидени за 19. 09  – рисуване и приложно изкуство; работилниците „От нищо нещо“,„Моден дизайн“ и „Танци“; Пиано; Китара; Европа без граници  чрез литература и  Многообразие в общуването – английски език, които ще се проведат от 15 до 19 часа.

На 20.09 ще бъде проведена дискусионна среща на тема „Иновативни културни събития в градската междублокова зона“ и изложбата на Кета Петрова “Любов и светлина”. От 18 часа ще започне литературната вечер “Маратон от бъдещето” – Квант и Приятели.  

Във вторник 24.09 от 17:30 часа ще стартира творческа вечер и презентация на книгата „Димитър Атанасов: Литературна Анкета“ от  Милена Видралска по повод  60 години на  писателя и драматурга.

Инициативата е по проект на читалището и фирма „Скай бийч ” ЕООД по направлението „Творческият Пловдив в европейски измерения“ на общинска фондация „Пловдив 2019“.

Вашият коментар