Започва тридневен творчески семинар „Словото на младите”

Пловдив е домакин на тридневния творчески семинар „Словото на младите“. От 29 до 31 март отличените деца и младежи в едноименния национален конкурс ще участват в музикални, литературни, фотографски, театрални, художествени работилници под ръководството на известни актьори, музиканти, поети, художници, фотографи.

Творческите изяви ще се проведат в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”, Читалище „Възраждане“, клуб „Библиотеката”, хостел „Олд Пловдив” и Читалище „Христо Г. Данов”.

380 деца и младежи от 57 градове и села взеха участие в „Словото на младите“, националният конкурс за таланти в различни изкуства. Организатори са фондациите „Огънят на Орфей” и „Стоил Куцев-Даскала”, конкурсът се финансира чрез безвъзмездна помощ от Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014.

Програмата на семинара в Пловдив включва музикална работилница „С песен – без граници” с водещи Майя Бошева – преподавател по поп и джаз пеене в ПУ „Паисий Хилендарски” и Евгения Тагарева – музикален експерт, „Среща с (не)познат” – творчески семинар по фотография под наставничеството на Константин Бандеров, музикално-поетична вечер с гост поетът с китара Красимир Йорданов, творческа работилница по фотография с ръководител Николай Аджеларов, литературна работилница "Словото ще ни направи свободни" с поетесата Елена Диварова, практически литературен семинар с писателя и сценарист Петър Краевски, творческо ателие по изобразително изкуство начело с художниците Вида Щипкова и Живко Стоев, форум-театър с актрисата Деница Гергиникова, Геника Байчева и Десислава Стоянова и др. Цялата програма на семинара е публикувана на сайта на проекта „Словото на младите“ 

Творческият семинар ще завърши с концерт и изложба на отличените таланти и награждаването на победителите в националния конкурс „Словото на младите“. Всеки желаещ е добре дошъл на 31 март, 2015 г., от 18:00 часа, в Студио 1 на Радио Пловдив, за да се докосне до сътвореното от даровитите българчета, отправят покана домакините от фондации „Огънят на Орфей” и „Стоил Куцев-Даскала”.

Вашият коментар