Модернизираха детска градина „Перуника“

Обновената ДГ „Перуника“ ще отвори врати през септември и ще приеме 160 деца. Ремонтът й е на финала, като предстои да бъде доставено кухненско оборудване.

Сградата се намира на ул. „Марагидик“ 37А и след ремонта е променена коренно. Подменена е дограмата и подовата настилка, положена е топлоизолация по стените и покривите. Сменени са вътрешната и външната ВиК инсталация, както и отоплителната, вентилационната и климатизационната. Поставено е ново вътрешно, фасадно и площадково осветление.

Детската градина разполага с озвучителна и мултимедийна инсталация с помощта, на които ще се онагледяват уроците. Всяка една от стаите е боядисана в различни цветове, за да могат децата да си разпознават своята стая.

Малчуганите имат прекрасни условия за спорт – имат  закрит плувен басейн и нов физкултурен салон. Дворът е изцяло обновен с нови съоръжения и специална настилка, която предпазва децата от травми. Засадени са нови широколистни и иглолистни дървета, както и жив плет и цветя.

Проектът за реконструкцията се финансира по ОП „Региони в растеж“ и се съфинансира от бюджета на Община Пловдив. Обектът е на стойност 2 926 409, 78 лв. с оборудването.

Вашият коментар