ПУ „Паисий Хилендарски“ запълни 80 % от местата си

След второ класиране Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ запълни 79,78% от общия акредитиран план. Това прави 2604 първокурсници по държавна поръчка. Записани са и 519 нови студенти в платена форма, съобщиха от ръководството на висшето училище.

Станаха ясни и резултатите от трето класиране, които всички кандидат-студенти могат да проверят на специалния раздел в сайта на ПУ „Паисий Хилендарски“. Срокът за записване на приетите на последния етап от редовния прием студенти е от 25 до 28 юли 2023 г. включително.

Припомняме, че Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ обяви допълнителен прием на кандидат-студенти за единични места в 46 специалности. Сред тях са 14 бакалавърски програми от приоритетните професионални направления, в които приетите по държавна поръчка ще се обучават с държавна субсидия без такси за целия период на следване. Документи за допълнителния прием се приемат в часовете от 9:00 до 12:00 ч. и от 13:30 до 16:00 ч. до 28 юли 2023 г. в Университетския информационен център, който се намира в Ректората на ул. „Цар Асен“ №24, стая 13.

Допълнителният прием за незаети места по специалности е обявен на сайта на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Новият випуск на ПУ „Паисий Хилендарски” ще бъде попълнен окончателно през септември, когато предстоят редовните изпити по „Актьорско майсторство за драматичен театър” в три кръга на 13, 14 и 15 септември.

За автора

Вашият коментар