Христо Иванов: Слави Трифонов се опитва да бяга от отговорност, а това не е почтено

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов публикува в профила си в социалните мрежи важните акценти от гостуването си в предаването „Събуди се“ по NOVA .

Ето и какви са те:

Тази година не е загубена година. Това е годината на трансформацията на българския политически пейзаж. Повече няма и не трябва да има един голям с бухалка и останалите да се подчиняват. Обществото иска да се намират работещи коалиции.

Нещата се счупиха, защото подходът е фундаментално неадекватен на това, което българското общество иска.

Опитах се в разговора с г-н Трифонов да го убедя да поправим грешките от първия мандат, което изискваше разговори.

Не съм му казвал, че имам чувството за влияние на ДПС. Аз виждам, когато едно управление се сглобява дали в него се залага имунитет срещу възможността на Сарая да влияе.

Когато се издъниш и след това започнеш да вадиш информация за срещи в опит да създадеш интрига, е доста жалко. Политиците трябва да разговарят, ако искат да градят доверие.

Необходима е радикална различна логика – на отстъпките, на консенсуса, на съгласуването на интереси. Ако се научим да го правим добре, ще е рецепта за свобода.

Смятахме, че шансът е в преговори преди връчването на третия мандат. Трябваше предварително да се намери формула за осигуряване на мнозинство.

Всички сме наясно, че след връчването на третия мандат на БСП, ние сме в предизборна кампания.

Формално отговорен за съдбата на един мандат е мандатоносителят. Слави Трифонов се опитва да бяга от отговорност и това не е особено почтено.

Воденето на разговори пред медиите е сигурна рецепта да превърнем политиката в кампания и шоу. Ако започнем така да вземаме решения, обричаме страната на тотална неуправляемост.

Вашият коментар