Христо Иванов: Трябва да продължим да осигуряваме бариера пред ГЕРБ и ДПС за участие във властта

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира с публикация в социалните мрежи отношението си към новия проект на Кирил Петков и Асен Василев, както и възможностите за съвместна работа в следващия парламент.

Силното ни присъствие в парламента може да гарантира ясното отношение към системния проблем с корупцията, чиито носители са ГЕРБ и ДПС.

Бъдещата коалиция трябва да отговори на дълбоки, ценностни въпроси и да оформи разграничителни линии.

Трябва да продължим да осигуряваме бариера пред участието на ГЕРБ и ДПС във властта, защото са носители в критична степен на корупционен модел.

Отнасяме се изключително позитивно към Кирил Петков и Асен Василев, водим диалог и ще продължим да го водим. Нашата покана към тях беше мотивирана от разбирането, че заедно можем да постигнем по-голям резултат, отколкото поотделно. Това е един от уроците от 2017 г.

Ако не сме намерили споразумение за съвместно явяване на изборите, нашият фокус ще бъде да търсим коалиционно споразумение за управление.

Цял народ и нашите европейски партньори виждат, че дейността на Иван Гешев в драматична степен взривява длъжностната му характеристика.

Ние сме гаранция за противодействието на някои аспекти на президентството на Румен Радев, като например не докрай изчистената му позиция към Русия.

Българските граждани ясно разбират връзката между качеството на правосъдието и своите ежедневни насъщни интереси.

За автора

Коментари (1)

  1. Думи които показват само че не ставаш за политик! Язък че се буташ толкова години в политиката!!! Нищо не си научил.

    Отговор

Вашият коментар