Ивайло Мирчев: Голямата тема е защо 12 години бе търпян Бойко Борисов с некадърния си екип

Ивайло Мирчев от „Демократична България“ публикува мнение в социалните мрежи, с което атакува ГЕРБ за състоянието на страната след управлението им през последните 12 години.

Ефектът, когато си управлявал 12 години, паднеш от власт, заради тежки корупционни практики и установиш, че едно служебно правителство се справя в пъти по-добре от теб за 4 години мандат. За 3 месеца служебният кабинет свърши повече работа и показа по-висока ефективност от ГЕРБ за 4 години.

Голямата тема не е защо има трети поредни избори и дали може да има четвърти след 6 месеца. Голямата тема е защо 12 години бе търпян Бойко Борисов с некадърния си екип, направен за смях от назначените от Радев временни министри?

И на тоя фон е смехотворно, че ГЕРБ са решили да плашат хората с… демокрация. Не знам дали си давате сметка, но стабилността, за която тези преситени от власт кръгове се тупат по гърдите, реално е стабилността на едно блато. И няма как да е иначе – към държава, насилствено държана в миналото, няма откъде да потекат реки от инвестиции.

Всички големи инвестиционни проекти за региона ни подминаха, с 200. Кой ще иска да налива пари и да е предприемач в държава, където бизнесът бива награждаван с абсурдни административни тежести, а Българската банка за развитие си отглежда корпулентни любимци и прилежащите им бизнеси. В същото време всеки светъл и успешен бизнес е под постоянната несигурност и заплахи от ненаказан и – с текущата съдебна система – практически ненаказуем рекет.

Не знам за вас, но на мен тази “стабилност” хич няма да ми липсва и ако цената за излизане от блатото са трикратни избори в една година, така да е. Време ни е да излезем от стабилността на застоя и да вдигнем малко летвата. България наистина може много повече.

За автора

Коментари (5)

 1. Много злоба лъха от написаното. Забравено е участието във вторшя мандат на неговите авери от РБ/ реформаторски блок/. Много му се иска, но не всичко направено може да се изчъгърта за 3-4 месеца.

  Отговор
 2. Такава нагла бруталност и безочие нито фашизъм нито комунизъм и всички изми по света го няма такова като герберските бочковисти паразитиращи..а пък само тоя славунката на кючек може да го надмине с целата пасмина от целогодишните ни избранници шибани..ноо само че и ние сме си същите шибани блеорници от оффчотор..и сега ще върнем бочко на магаре или оня козел славунката на кючек та да се пръчоти и фука маниакално болния шибан нарцис кючекис..ама пък требваше да го оставят по рано и гласуват шибаняшките му кабинетите!!!..та да се окека и вмерише до уши и гол перчем та и на пак чалга кючек…отвратителна подла болна зган за величие от тъпо комлесарство мерзавско….

  Отговор
 3. БРАВО!!! ЗА 4-5 МЕСЕЦА ВСИЧКИ ЦЕНИ ГИ ВДИГНАХА,
  НЯКОИ СЪС 100 ПРОЦЕНТА. ГОЛЯМА ЗАСЛУГА. ДАЛИ ИВАЙЛО МИРЧЕВ Е ЗАБРАВИЛ ДА СИ ПИЕ ХАПЧЕТАТ?

  Отговор
 4. Докажете, че сте по – добрите политици и управленци! Засега само дигате словесна пушилка. И се съюзявате с политическа номади и червен отпадък.

  Отговор
 5. Ама защо не кажете какво, освен скандали е направило служебното правителство? И много приказки, разбира се.

  Отговор

Вашият коментар