Ивайло Мирчев: Стигнахме до парламент, който да започне с изриването на Гешев

Ивайло Мирчев от Демократична България отправи поздрав за Деня на независимостта с публикация в социалните мрежи, в която акцентира на това, че независимостта трябва да бъде отстоявана непрестанно и да бъде на дневен ред за всяко едно поколение.

Битката за независимостта на България е на дневен ред за всяко поколение. Независимостта, дори и достигната, има нужда от всекидневна поддръжка. Иначе има опасност да я превърнем в медал, който се вади от гардероба само за празник.

Независимостта е красива като всеки идеал. И трудна – като всяка идея, която се опитаме да приложим на практика.

Независимостта е упражнение по интегритет. От кои неща избираме да не зависим е избор, който определя характера, а често и бъдещето ни.

Миналата година по това време заявихме нашата “Операция Независимост”, която да продължи стъпките, направени на един превзет български плаж и да превърне надигналата се след тях енергия в целенасочена работа за България. Година по-късно, след много поводи да отстояваме независимостта на принципите си, стигнахме до парламент, събрал достатъчно независимост, че да започне с изриването на Гешев. За мен това беше началото на онази голяма независимост, за която се борим и ще продължим да се борим.

Честита независимост, сънародници!

За автора

Вашият коментар