Кирил Петков: Изцяло подкрепяме Украйна в борбата й за свобода

„Изцяло подкрепяме Украйна в борбата й за свобода. С евролидерите се обединихме около позицията, че на предстоящата срещата във Версай трябва да говорим в един глас, защото не може една държава изцяло да нарушава международните закони и да бомбардира друга страна“. Това заяви министър-председателят Кирил Петков пред медии след като проведе онлайн среща с евролидерите преди предстоящата неформална среща на държавните и правителствените ръководители на страните членки на ЕС, която ще се състои във Версай на 10 и 11 март.

Премиерът бе категоричен, че Европейският съюз твърдо работи санкциите срещу Русия да се прилагат с максимално голяма сила, но в настоящия момент не е възможно да бъде спрян вносът на петрол и на газ. „Работим по всички сценарии, но докато нямаме истинска диверсификация, сме зависими и темата трябва да е огромен приоритет за България“, подчерта министър-председателят. В този контекст Кирил Петков ще посети идната седмица гръцката газова връзка, за да оцени напредъка по изграждането й.

„Първият голям страх на опозицията е, че въпреки всичките кризи, ние работим целенасочено, за да достигнем до хората, които са били част от голямата корупция в България. И това са те. Да, те наистина нямат време и трябва да правят всичко възможно, за да не се стигне до възмездие, съд или прокуратура“, подчерта още министър-председателят Петков пред медиите. По думите му затова опозицията работи за ново управление още от първия час на встъпилото в длъжност настоящо правителство.

За автора

Вашият коментар