Кирил Петков: Очаква се одобрение за изплащане на 600 милиона към строителните фирми

Правителството продължава да подкрепя всички нуждаещи се браншове, за да могат те да работят интензивно. Това заяви министър-председателят Кирил Петков в началото да редовното правителствено заседание.

Очаква се правната комисия в парламента да одобри моменталното изплащане на над 600 млн. лв. към строителните фирми. Сумата представлява 50% от дължимите средства. Останалите 50 на сто ще бъдат разплатени след анализ на експертна комисия от МРРБ и отново след санкция на парламента.

Правителството ще подкрепи българските въздушни превозвачи с безвъзмездна помощ до 60 млн. лв. Целта е да се подпомогнат авиокомпаниите, които се нуждаят от ликвидност за справяне с последиците от пандемията.

Кабинетът ще одобри проект на Споразумение между България и Румъния за създаване на ГКПП Русе-Гюргево за фериботи. С възобновяването на линията ще се облекчи трафикът и това ще доведе до положителни икономически последици за целия регион.

32 милиона лева ще отпусне Министерският съвет на Държавен фонд „Земеделие“ за подпомагане на земеделските стопани, животновъди и производители на плодове и зеленчуци.

Вашият коментар