Премиерът: Планът за възстановяване гарантира енергийната сигурност на България

България вече има един много добър и работещ План за възстановяване и устойчивост, който председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен ще ни предаде финализиран утре. Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на редовното правителствено заседание.

Планът за възстановяване и устойчивост гарантира енергийната сигурност на България като запазва пълния капацитет на Маришкия басейн и едновременно с това е изцяло съобразен със зеления преход, категоричен бе министър-председателят.

Изключително важен е подходът за постигане на целта – „Справедлива България“. В ПВУ върховенството на закона е поставено на пиедестал и е голям приоритет. Най-накрая имаме механизъм, който засилва контрола върху главния прокурор. Предвидени са още реформи в антикорупционната комисия и в процеса на извършване на обществените поръчки, който беше огромен проблем в предишните управления на България.

„Правителството и службите работят ежечасно за безопасното извеждане на българските моряци, блокирани на пристанище Мариупол“, съобщи още премиерът Петков. Хората на кораба са в добро състояние – имат храна и вода за още 10 дни. Министър-председателят увери, че при осигуряване на зелен коридор българските власти имат готовност да съдействат за безопасното връщане на моряците.

Какво предвижда националният План за възстановяване и устойчивост вижте ТУК

Вашият коментар