„Продължаваме промяната“ с филтър за почтеност и подкрепа за Румен Радев

Бившите министри на икономиката и финансите в предходното служебно правителство – Кирил Петков и Асен Василев, представиха новата си политическа платформа „Продължаваме промяната“.

Според Петков и Василев, най-важното условие за хората, с които ще работят, е те да са почтени, което ще се изрази и в подписване на такъв тип договори, които ще гарантират прозрачност и доказуемост на техните средства. Сред другите изисквания към хората във формацията ще бъдат да са с успешни кариери преди влизането им в политиката, както и да не са членували в различни партии, преминавайки с годините от една в друга.

„Продължаваме промяната“ ще подкрепят на бъдещите президентски избори държавния глава Румен Радев, като считат, че той представлява техните ценности, но изрично уточниха, че техният политически проект няма нищо общо с него.

Според Асен Василев не е необходимо да се вдигат данъците и да се взимат дългове, а просто държавата трябва да има по-голяма успеваемост в това, което събира, както и да се направи нужното, за да спрат течовете. Това би довело до по-качествено образование и здравеопазване.

Бившият финансов министър заяви още, че за него е важно в бъдещия парламент да се направи коалиция, която да излъчи легитимно управление.

Кирил Петков сподели, че „Продължаваме промяната“ ще се яви на следващите парламентарни избори, за да продължи започнатото през последните 4 месеца, като е наясно, че много хора, чийто интереси са били засегнати от работата им в служебното правителство, ще направят всичко по силите си, за да им попречат.

Целите на новата формация е да бъдат спрени кражбите и корупцията, което да позволи на малкия и среден бизнес да работи спокойно, а институциите да работят така, че благоденствието да се разпределя справедливо.

За автора

Вашият коментар