Слави Трифонов: Ще се погрижа да разбера кой иска да гори книги и да съсипе човек заради властта

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов публикува в социалните мрежи гневен пост срещу изискана от старши комисар Атанас Илков информация за книгата на бившия кандидат за вътрешен министър на ИТН – Петър Илиев .

Заместник-директорът на “Национална полиция” старши комисар Атанас Илков е изпратил писмо до издателство “Нова звезда”, с което иска подробна информация за книгата на Петър Илиев, станала толкова популярна покрай моето предложение Петър Илиев да заеме поста министър на вътрешните работи, ако, разбира се, имаше тази възможност.

Националната полиция да се интересува от една книга, при положение, че това би могло да бъде дело от частен характер, означава, че това е поръчка, която тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен.

Прекрасно разбирам, че политиката е мръсна игра и не се интересува от съдбите на хората, в случая – от съдбата на един преподавател по конституционно право. Ясно е, че той и неговата книга са повод да ми бъде обяснено, че аз така не мога да ги правя тия работи.

Добре. Разбрах посланието. А сега моето:

Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред.

Коментари (3)

 1. Погрижи се за хаоса в парламента, сега нещо не напълно изяснени става жизненоважен проблем. Омръзна ми.

  Отговор
 2. За Славчо Първи Учиндолски не е важно дали има нарушение на закона, ако то е извършено от негов човек.
  Кражбата на интелектуална собственост е угловно престъпление по смисъла на НК независимо дали го извършва член на ИТН или друг. За Слави обаче товапне е правилно. Законите са за другите, не за него и неговите придворни.
  Поразително признание за вина е фактът, че Петър Илиев преиздаде книгата си без спорните 80 страници.

  Отговор
 3. Хаха.Погрижи се да махнеш преписвачите,а не да търсиш КОЙ ги е предал!!!И спри белото,че мязаш на умрял кактус!!!

  Отговор

Вашият коментар