Тома Биков: Така наречените „партии на промяната“ излъгаха хората

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков използва социалните мрежи, за да акцентира на случващото се в политическия живот на страната, отправяйки упрек към протестните партии за това, че са излъгали хората, че ще правят правителство.

Така наречените „партии на промяната“ излъгаха хората, че ще правят правителство, че преговарят върху липсващите си програми, че изобщо имат намерения да подобрят ситуацията в страната или да се справят с настъпващите кризи. Логичен край на последните няколко месеца е скандалът между Татяна Дончева и Радостин Василев. Той е много показателен за мотивацията на тези хора.

Приехме 120 лева помощ за пенсионерите. Фактически е прието и преизчисляване на пенсиите, за което гласувахме „въздържал се“. Приетите 120 лева за всеки пенсионер ще бъдат изплатени, защото има пари за това в бюджета.

На мнение сме, че актуализацията на бюджета трябва да обезпечава антикризисните мерки, а не стратегически решения. Служебното правителство на Румен Радев иска да се разпорежда със стратегически въпроси.

Румен Радев и Асен Василев носят отговорността за актуализацията на бюджета. Въпросът е с каква легитимност Асен Василев ангажира следващото правителство на България с някакви свои виждания за пенсионната система? Не е лошо да има промени, но нека те се случат при редовно правителство със стабилно мнозинство.

Тепърва ще се усещат икономическите последствия от коронавируса. Започва повишаване на цените. Следващото правителство трябва да реши каква ще е рамка на бюджета за 2022 г. Но може да изпаднем в ситуация, в която да не може да се приеме бюджет за следващата година. Румен Радев трябва да обяви изборите на 14-ти ноември, за да имаме правителство и парламент, които да предложат и приемат бюджета за предстоящата година.

За автора

Вашият коментар