Йордан Иванов свиква среща за координиране подкрепата към украинските бежанци

Координационна среща на местните власти и регионалните институции в Пловдив област, за да бъде събрана пълната информация за възможностите за помощ и подкрепа за украински граждани, бягащи от войната, свиква на 1 март областният управител Йордан Иванов. 

Целта е да се координират действията на институциите, да се установи в максимално кратки срокове какви са наличните ресурси за настаняване на украински граждани и има ли възможности да преустройване на сгради за настаняване, ако това се наложи. Участниците в срещата ще обсъдят и всички други аспекти на социална подкрепа, съпричастност и солидарност, която зависи от институциите в Пловдив област, за да се подсигури както временно пребиваване на украински граждани и техните семейства, така и дългосрочен престой.

В срещата ще участват кметовете на общините в Пловдив област, представители на Областна дирекция МВР – Пловдив, Дирекция „Социално подпомагане“ – Пловдив, Дирекция „Здравеопазване“ към община Пловдив, Съвместното командване на специалните операции, Териториална дирекция „Национална сигурност“, УМБАЛ „Пловдив“ АД, УМБАЛ „Св. Георги“, Български червен кръст (БЧК) – Пловдив.

За автора

Вашият коментар