1000 пловдивчани откриха Велосезон 2016 под тепетата (ВИДЕО и СНИМКИ)

Близо 1000 велоентусиасти изкараха своите колелa от домовете си и се включиха в първото шествие за годината под тепетата

По същото време примерa последваха и от столицата, където около 500 стартираха от площад „Александър Невски“ по 4-километровото трасе

В Пловдив колоната бе поведена от министъра на спорта Красен Кралев, а компания в предните редици му правиха кметът на Пловдив Иван Тотев, зам.кмета по ‘Младежта и Спорта“ Георги Титюков,  двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов, както и голяма част от районните кметове на града. В София пък шествието бе поведено от гимнастика Йордан Йовчев.

И двете велошествия бяха начало на кампанията „Аз карам велосипед – последвай ме!“ за 2016-та година, с което се насърчава колоезденето в градска среда и популяризиране на здравословния начин на живот и придвижване.

Началото бе дадено точно в 11:00 часа от улицата покрай река Марица, зад площад „Съединение“, а преди това повече от час се извиваше опашка за регистрация на всички желаещи да се включват в акцията.  Цялото трасе бе близо 10 километра, като участниците трябваше да стигнат по специалния маршрут до Гребната база, след което да направят 1 обиколка и да финишират до Кулата.

Организаторите наградиха част от участниците след томбола и направиха няколко игри за радост на децата. Най-голямо внимание малките колоездачи обърнаха на импровизираната площадка до сцената, където трябваше да преминат през няколко препядствия, а след това получаваха награди от велосипеди „Sprint”.

От томболата с награди Иван Тотев изтегли номера на министър Кралев – 111, който подари наградата си – велокомпютър на дете от публиката.  Голямата награда – колело от велосипеди „Sprint”, спечели Валентина Карагьозова.

Водещи на събитието бяха спортните корифеи Митко Лишев и Валери Станков, разбира се, от Дарик радио. Музикалното настроение в дъждовния ден бе поверено на музикалния проект на Едит Унджиан (вокал), Момчил Ангелов (китара) и Владислав Христов (барабани).

Кампанията бе организирана от Дарик радио, фирма Макс Европа и Община Пловдив, а към тях се присъединиха и доброволците от НАРД.

Следващото велошествие в Пловдив е на 23-ти април в квартал „Тракия“.

 Видео с дрон: StarNet и mediacafe.bg

За автора

Вашият коментар