15 септември ще е най-активният първи учебен ден

След успешно проведените Ден без асансьори и Европейска седмица на мобилността тази година предстоят още редица спортни събития  

Първата предстояща „раздвижена“ инициатива е Now We Bike, която ще стартира на 18 август от датската столица Копенхаген и ще премине през 7 европейски държави с крайна точка Кошице, Словакия. 2500 – километровия тур е чудесен сезон да даде активен край на лято 2016.

На 10 септември с Общоевропейски флашмоб ще бъде дадено началото на "Европейската седмица на спорта". На 15 септември ще има друго голямо спортно събитие – Европейски фитнес ден, а финалът на кампанията Now We Move за 2016 г. ще бъде на 30 септември с Европейски ден на спорта в училище.

Европейският фитнес ден ще превърне 15 септември в най-активния ден в Европа. Идеята за него се основава на инициативата Национален фитнес ден във Великобритания, която се реализира от ukactive от 2014 година насам. 

Европейският фитнес ден ще бъде празник на физическата активност, по време на който участниците могат да посетят различни тренировки във фитнес центрове и клубове, спортни зали и студиа, здравни центрове и др. Всеки ще може да избере физическа активност подходяща за неговите нужди. 

Така 15 септември, освен първи учебен ден, ще бъде ден, отворен за зумба, крос фит, канго джъмпс, йога, танци, функционални тренировки, пилатес, фитнес с уреди, тае- бо, табата, бойни изкуства и всичко, което клубът в близост до вас предлага в програмата си. Не е ли това един мечтан ден, в който всеки ще има възможността да избере най- подходящото и любимо движение за себе си.

Европейският фитнес ден ще се проведе за първи път на 15 септември и се осъществява в подкрепа на кампанията NowWeMОVE и на Европейската седмица на спорта

За автора

Вашият коментар