22 юни – един от най-дългите дни – Бъди активен

Днес, заседналият начин на живот се определя като четвъртия водещ рисков фактор за смъртността при хората по целия свят. Нивата на липса на физическа активност се повишават в много страни, което има сериозно отражение върху преобладаващите хронични болести и общото здравословно състояние на населението.

22 юни e един от най-дългите дни от годината – Бъди активен! Хората измислят множество оправдания за това, че не включват физическата активност в своето ежедневие. Не бъди един от тях!

Да бъдете физически активни заедно е един чудесен начин да прекарате качествено време със семейството си. Бъдете пример за подражание и подкрепяйте децата си в подобни начинания.

Движението може да подобри вашето физическо, психическо и социално състояние, без значение от вашия проблем.Без значение от вашата възраст, намерете 30 минути през деня, за да подобрите вашето физическо и психическо състояние. Физическата активност се изразява също и в почистване на дома, градинарство, разхождане на домашния любимец и др.

Обикновено човек прекарва по 15.2 часа седмично гледайки телевизия или използвайки компютъра в свободното си време. Вместо това заменете взирането в монитора с някоя приятна за вас физическа активност.

 

Вашият коментар