ABB е шампионът на Корпоративната футболна лига (СНИМКИ)

Отборът на ABB е шампионът на първия сезон на Корпоративната Футболна Лига в Пловдив. Фирмата, която се подвизава в град Раковски, стана шампион един кръг преди края на първенството. Голямата им награда е заслужена почивка – уикенд за целия отбор в семеен хотел "Мартин" в град Чепеларе. Отделно победителите, които завършиха първенството само с една загуба, ще си поделят и 800 лева награден фонд и няколко бутилки алкохол осигурени от спонсора на турнира "Нордикс". 

Лютата битка на първенството продължи до самия му край. В последния кръг борбата от 2-ро до 5-то място все още не бе решена, като отборът на "Шанйдер Електрикс" измести отбора на "Магна" в последния момент от второто място.

ABB опази достойнството на лигата и не позволи на "Магна" да ги победят в последния официален мач за сезона. Въпреки, че двете фирми се намират много близко една до друга те си спретнаха здрав и твърд мач, в който шампионите победиха с 5:2.

Така Шнайдер, които също взеха победа в последния кръг изместиха "Магна" само с точка преднина и грабнаха медалите и парична награда от 500 лева и спортна екипировка от "Errea". За третото място, сумата, която бе заделена от организаторите бе 350 лева и много алкохол. Четвърти остана отборът на "Либхер Хаусгерете".  

Лигата бе финализирана с оспорвана игра по стрелба с топка на една от гредите на вратата на футболно игрище Авангард в квартал Тракия. Участниците лесно нацелваха напречната греда на вратата. По трудно се оказа с вкарването на топката от въздуха, като само един участник успя да вкара в мрежата, явно заради голямото голямото количество бира изпито през целия ден.  

Общо 24 отбора, в две групи и близо 400 футболиста взеха участие в първата Корпоративна лига в града под тепетата. Органзиаторите споделиха за mediacafe, че са страшно доволни от постигнатите резултати в първия сезон и очакват още отбори от големите фирми в региона да се запишат през септември. 

Това е 5-тата футболна лига в Пловдив. Наградите бяха раздадени от зам.-кмета по спорта Георги Титюков.

Повече информация за лигата, класирането и отборите може да видите в сайта тук.  

Mediacafe.bg бе медиен партньор на събитието. Снимки от последния фирмен уикенд, който бе изпълнен с огромно количество бира може да видите тук:

За автора

Вашият коментар