Ах този, Лудо Лудо Горец

 Ах, този луд луд Лудогорец. Как е да победиш в един сезон едни от най-големите през последните години на футболната сцена? Да накараш стадионите на противниците да замълчат и да ти ръкопляскат за добрата игра след 90-те минути. Велико! 

Това направиха феновете на стадион "Партизана" в Белград,на "Филипс Спорт Веренигинг" на  Айндховен, на "Максимир" (Загреб), и вчера към тях се присъединиха и тези на "Стадио Олимпико" в Рим. И сякаш стана традиция на Лудогорец да се представя добре в Европа и виж, взе да ни харесва. 

Този луд луд Лудогорец срази и носителя на купата на Италия с 0:1 на 1/16-финална фаза от Лига Европа вчера (20.02.2014) вечерта на "Олимпико". Въпреки, че повече от 20 минути играха с човек по-малко, изпуснаха дузпа в началото на срещата, момчетата на Стойчо Стоев направиха и огромното да вкарат чрез голмайстора си Безяк и да задържат този резултат до края.

Не случайно за победата всички медии обърнаха поглед, отново, към добрите изяви на националния страж Владо Стоянов, който отрази дузпа на Андерсон, а след това изби и добавката на Лилич. Както и през целия мач срещу небесно сините Стоянов бе просто железен.

По-голямо признание на "зелените" футболисти този сезон надали им е нужно. Те обраха овациите на цяла България за това, че стъпиха толкова здраво в Лига Европа и показаха, че и нашата страна я има някъде на футболната карта. 

Браво, продължавайте с това темпо… живот и здраве до Торино, защо не?

Следващия мач на Лудогорец е срещу пловдивския Ботев на новата база на "жълто-черните". В първия мач двата отбор завършиха наравно на "Лудогорец Арена". 

Снимки: Ройтерс

Вашият коментар