Бирената – Източен спечели втория турнир на „Младежка банка“ в Пловдив

Футболният отбор "Бирената – Източен" стана вторият победител в поредицата турнири на "Младежка банка". Той се наложи с 5:4 над "Пичовете", като в редовното време двата отбора не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 и трябваше да си бият дузпи.

В началото на лятото, безапелационни победители на първия турнир, игран на игрище "Селект" в квартал Смирненски, пък стана отборът на "Лос Бланкос".

Общо 8 отбора премериха сили от 23-ти и 26-ми септември, като голямата награда е участие в лига "България". 

"Младежка банка" е разпространен из цял свят механизъм за изграждане на млади лидери. Тя е ресурс, създаден от млади хора за млади хора. "Младежката банка" подкрепя младежки проекти и инициативи, които отговарят на нуждите на младите хора и имат за цел дългосрочно въздействие в полза за общността, развиват социални дейности и предприемачество. Целта на „Младежката банка“ е да развива дарителството на местно ниво и да финансира малки младежки проекти.

Набраните средства ще се използват по проекта Младежка банка в град Пловдив, който се осъществява благодарение на Фонданция "Работилница за граждански инициативи", с финансовата подкрепа на Фондация " Чарлз Стюарт Мот".
 
 
 
 

Вашият коментар