Ботев и Локо промотират заедно Пловдив пред света, като най-стария град в Европа

Отборите на Ботев и Локомотив продължават традицията да се обединяват в общи каузи преди градските дербита в последните няколко години

Този път каузата гласи "Дербито на древния град"

През годините пък ултрасите на двата отбора навсякъде пропагандират за историята на града, а хореографиите им доста пъти са обвързани с него

Само преди две години "жълто-черните" и "черно-белите" си подадоха ръка в подкрепа на фена на Ботев Николай Попов, а двте публики пък събираха средства за студента от УХТ, който днес се възстановява добре. На историческото 100-но дерби през 2016-та година между двата гранда, ръководствата на клубовете излезнаха с общ призив към феновете си (ВИЖ повече ТУК).

Днес Ботев и Локомотив подкрепят идеите на едноименното Сдружение и популяризирането на Пловдив като най-стария жив град в Европа по време на 106-ото дерби помежду си.

Футболистите от двата състава ще се появят на терена преди мача облечени със специални фланелки, посветени на древния град. Два дни преди Дербито, капитаните на двата отбора Лъчезар Балтанов и Веселин Марчев взеха участие в обща снимка. Освен реклама на Пловдив, съвместното фото цели да покаже, че съперничеството между двата отбора е част от традициите на града, както и че спортното съперничество се съпровожда с взаимно уважение. Цивилизацията в Пловдив е оцеляла и до днес, стъпвайки върху уважението.

Пловдив е най-старият жив град в Европа – шестият най-древен град в света, в който до ден днешен живеят хора. 

Пловдивчани имат честта да бъдат наследници на хилядолетни традиции. 

Британският вестник “Дейли телеграф” през 2010 г. публикува класация, според която Пловдив се нареди до Йерихон, Библос, Алепо и Дамаск, Суза, Фаюм и Сидон.

Как Ботев подкрепи едно малко канарче вижте ТУК

Ботев и Локомотив с общ призив към феновете си ТУК

Вашият коментар