Българи подобряват световен рекорд

Искат да счупят световният рекорд за най-много хора, правещи лицеви опори заедно

На 9-ти септември голямата поляна в Южния парк ще събере малки и големи, за да бъде подобрен световният рекорд на Гинес за най-много хора, правещи лицеви опори заедно. Събитието е част от инициативата на Лазар Радков "Да мотивираме 1 000 000 Българи да тренират!", а началото на масовата тренировка е точно в 9:45 ч. на голямата поляна в Южния парк в столицата.

Настоящият световен рекорд за най-много хора, правещи лицеви опори заедно, е 1645 човека и е поставен в Айман, Обединените арабски емирства, на 16-ти февруари. Сега ще бъде направен опит да влязат в Книгата на Гинес и да покажат, че добрата спортна форма и балансираното хранене са достойни за рекорд. „Малко хора знаят, но българите сме на последно място в Европа по брой спортуващи хора и на първо място по сърдечно-съдови заболявания. 78% от българите не практикуват никакъв спорт според проучване от 2014-та година“, споделя Лазар. Всеки желаещ може да стане част от историята и да се включи в съботното предизвикателство.

Всички желаещи да разберат как да се хранят и движат осъзнато и да подобрят здравето и физическата си форма ще имат възможността да го сторят под неговото вещо ръководство на 17 септември на Гребната база в града под тепетата. 

СНИМКИ от голямото тичане по пловдивските булеварди, с което бе закрита Седмицата на движението може да видите ТУК

Интервю с най-активната дама на Пловдив – Ласка Ненова и нейния екип може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар