Честито Марица! Клубът от Кършияка навърши днес 96 години

Феновете на Футболнен клуб „Марица“ празнуват днес 96 години от създаването на любимия им клуб

„От този ден в Каршияка съществува спортен клуб „Марица“ и чест е за нас, събраните тук, че ние сме първите, които ще засщитаваме спортната чест на квартала и на Пловдив„ с тези думи първият треньор на жълто-сините Луко Рашков приветства събралите се привърженици и играчи.

Днес това направи и ръководството на клуба в официалната Facebook страница:

"На днешния 20 септември честваме 96 години от основаването на ФК „Марица“! Честит празник на всички маричани! Нека си пожелаем още много успехи и незабравими моменти, които да останат в историята! Нека си пожелаем вяра, упоритост и светло бъдеще.

Скъпи маричани, приятели, от всички нас зависи историята на този славен клуб да бъде помнена и предавана на поколения. За това я предавайте на децата си! Както нашите бащи и дядовци я предадоха на нас… Защото историята значи много! Тя е повод за гордост, но тя ни вменява и отговорност.

Нека всеки от вас си припомни на днешния ден спомените от онова място там, край захарната фабрика. Ех, колко много, много мечти се сбъднаха там… 

И нека отново днес погледнем към бъдещето с вяра и оптимизъм. За да се сбъдват още мечти…"

Интересен момент в историята на пловдивската Марица е, че от 12 февруари 1939 година клубът има нотариален акт за терена, където и в момента се състезава футболния отбор. Стадион „Марица“ е открит официално на 30 май 1943 г., когато командирът на 9-и пехотен полк предава тържествено игрището на Кръстьо Милков, председател на клуба тогава.

ФК Марица е c традиции най-вече в детско-юношеския футбол, където има многобройни отличия на ниво републикански първенства, купа България, турнири за юноши и деца на местно и международно ниво.

Утре клубът от Кършияка се изправя в битка с другия пловдивски клуб – Локомотив за Купата на България.

Двубоят е с начален час 17:30 и ще се игра на стадиона на "черно-белите"

Още за Марица и неговите верни фенове може да прочетете ТУК

За автора

Вашият коментар