Данчо Йовчев откри велосезона в Тракия (ВИДЕО и СНИМКИ)

Данчо Йовчев отново поведе шествието за старта на Велосезон 2017

Само преди 20 дни над 2000 се качиха на колелета за началото на сезон 2017, днес това направиха и традиционно в най-големия квартал под тепетата

Легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев откри велосезона в района. Инициативата, която вече се превърна в традиция, събра и тази година около 200 любители на велосипеда, сред които районният кмет Костадин Димитров. Стартът бе даден точно в 11-т часа пред кметството в „Тракия”, а финалът бе в парк „Лаута”, където празникът продължи. 

„Причината да правим подобно откриване на велосезона е, че имаме тези прекрасни велоалеи – над 15 километра само в район „Тракия” и около 60 км в целия град. Те са безопасни и е много приятно да се кара колело в Пловдив”, заяви районният кмет Костадин Димитров.

Данчо Йовчев пък пожела на всички успех и безавариен Велосезон 2017. 

Голяма част от участниците си тръгнаха с награди от организираните томболи, като главен спонсор на събитието бе "Декатлон". Между наградите имаше 5 велосипеда, 5 тротинетки, над 100 раници и шишета, карти за фитнес, карти за плувни басейни и много други.

Съорганизаторите от "Велосити" дадоха възможност на най-бързите велосипедисти да спечелят награди в щафетата,  а за доброто настроение на децата се погрижиха аниматорите Детски център "Тон Бонбон".Сред многобройните партньори на събитието бяха БГ Радио, Радио 1 Рок, Радио Сити и Радио Вероника и др. 

ВИДЕО и СНИМКИ с дрон – AIRCAM

  • СНИМКИ от велошествеията през годините може да видите ТУК
  • СНИМКИ от големите градски велошествия може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар