Детето чудо от Пловдив отново е N1

Пловдив ликува! Синът на Екатерина Дафовска и детето-чудо с титли на националния шампионат

Лиляна Георгиева (Тракия-Пловдви) и Мартин Проданов (Актив 2013-Пловдив) триумфираха на 1500 м по време на националния шампионат за юноши и девойки под 20 г. в зала „Асикс Арена” в София

И докато Георгиева имаше конкурентна среда в седемте обиколки и половина, при юношите Проданов сам определяше темпото и с комфортна преднина завърши първи с 3:57.73 мин.

 

Синът на олимпийската шампионка в биатлона Екатерина Дафовска и бившия бегач Светлин Проданов беше пети преди година, но и шампион през лятото. Негови подгласници сега станаха Трифон Илиев (СКЛА Шумен) с 4:07.26 мин и Гени Семковски (Тракия 96-Пловдив) – 4:07.31 мин. Така възпитаниците на Йорданка Аризанова спечелиха златото и бронза в тази дисциплина.

Атлетките с еднакви фамилии Лиляна и Силвия Георгиеви направиха интересно състезание за титлата на 1500 м при девойките.

Лиляна от Тракия-Пловдив обаче успя да защити титлата си с атака в последните 300 м финишира за 4:32.75 мин. Силвия Георгиева (Евър-Варна) спря хронометъра на 4:33.40 мин за второто място. Дева-Мария Драгиева (СК Атлет-Мездра) грабна бронза с 4:50.77 мин. 

Информация: bgathletic.com

За автора

Вашият коментар