Днес Стоичков празнува половинвековния си юбилей

 Христо Стоичков – един от най-изявените български футболисти, празнува своя 50-и  рожден ден.

Голямата българска футболна легенда е трикратен шампион на България с ЦСКА и петкратен шампион на Испания с отбора на Барселона. През сезон 1989/90 печели приза „Златна обувка“ за голмайстор на Европа с 38 гола в първенството. С ЦСКА достига до полуфинал за КНК, където отборът отпада от Барселона.

Заради доброто му представяне в мачовете на ЦСКА – Барселона, купува Стоичков. Ицо веднага става любимец на публиката в Барселона и е един от основните играчи на "Дрийм Тийм“-а, с който стига до финал за КНК, а по-късно печели и първата купа на европейските шампиони през 1992 година.

През 1994 година гениалният №8 достига нови висини – печели най-желаната и престижна индивидуална футболна награда в света – "Златна топка“. През същата година става и голмайстор на Световното първенство в САЩ, като е с основен принос за 4-тото място на България. Стоичков има 38 гола за националния отбор в 84 мача.

Припомняме ви, че за бенефисния мач "50 години №8" на националния стадион "Васил Левски" на 20 май ще пристигна цяла плеяда футболни величия, водени от големия Диего Марадона.

Вашият коментар