Другите автомобили в Рали Монте Карло

В рамките на престижното Рали Монте Карло за първи път ще се проведе тази година ще се проведе „Рали с нулеви емисии и нулев шум“, което ще е на 22 и 23 март и е предназначено само за електрически автомобили с пробег под 150 км.

Състезанието е валидно за Купата на ФИА за автомобили с алтернативни горива. 14 –то Рали Монте Карло за автомобили с алтернативни горива е с минимална дължина 1318 км и е разделено на три етапа, в които са включени 8 теста за равномерност.

Автомобилите ще стартират през една минута. На старта състезателите ще получат контролен карнет и пътни книги. В зависимост от категорията, в която се състезават, и със съгласието на Организационния комитет стартовете ще бъдат давани в следните градове:

– Лугано, Швейцария; Клермонт-Феран, Франция; Анеси Лю Вю, Франция.

За участие в това най-старо и най-престижно състезание са се записали до момента 90 автомобила, като крайният срок на заявяване е 1 март 2013. От българска страна желание да представят страната ни, имат четири дамски екипажа, като три от тях вече са с едно участие през 2012 г. и  заето 4-то място в Генералното класиране.

rally02

Вашият коментар