Два златни, един сребърен и два бронзови медала за България от СК в Минск

Ансамбълът по художествена гимнастика със злато и бронз, Невяна Владинова с пълен комплект медали

Българският отбор по художествена гимнастика се завръща от Световната купа в Беларус с пълен комплект медали – два златни, един сребърен и два бронзови медала.

Невяна Владинова игра отлично и отвя конкуренцията, спечелвайки златото на белоруска земя с фантастична оценка – 18.650 т. На топка Катрин Тасева се класира на 6-то място, а Невяна Владинова на седмо, след като и двете изпуснаха уред.

В съчетанието с 5 обръча ансамбълът на България игра без грешка, която им донесе оценката от 18.700 и златните медали. Среброто спечели отборът на Беларус с оценка от 18.100, а бронзът спечелиха момичетата от Япония, които получиха оценка от 17.700.

Във финала на бухалки Невяна спечели сребърния медал, след като изигра фантастични бухалки и получи оценка от 18.650. Катрин Тасева се класира на пето място на бухалки, като получи 17.600.

На лента Невяна Владинова спечели бронзовия медал, като бе оценена със 17.250 т, а Катрин Тасева отново се класира на 5-то място след като допусна една неточност и бе оценена с 16.150 т.

Във финала с три топки и две въжета ансамбълът на България спечели бронзовия медал, след като допусна една лека грешка. Златния медал спечели ансамбълът на домакините от Беларус с оценка от 18.500, Италии и България получиха еднакви оценки от по 18.350, но Италия бяха с по-висока оценка за изпълнение и заеха второто място.

 

Вашият коментар