Феновете на Ботев и Локо се скараха за билетите преди пловдивското дерби (ВИДЕО)

"Черно-бели" и "жълто-черни" поспориха относно капицитетите на двата пловдивски стадиона

Преди началото на пловдивското футболно дерби, което ще се играе е неделя на стадион „Локомотив“ от 15.00 часа представители на фенклубовете на „Ботев" и „Локомотив“се събраха, за да призоват за мирно протичане на мача – без ексцесии и сблъсъци. Това стана по време на среща в заседателната зала на Община Пловдив, където те си стиснаха ръцете в присъствието на заместник-кмета „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков.

Малко преди това обаче Атанас Стафунски от КПБП и Тихомир Ганев от фенклуба на "Локомотив" поспориха относно капицететите на стадионите и отпуснатите бройки билети за сектора за гости на Лаута. От Ботев имаха претенции, че са дали поисканите от "черно-белите" 2000 пропуска за първия мач, който се игра в Бургас. Представителят на смърфовете отговори, че капацитетът в парк Лаута не отговаря за повече места и това е максимумът, който може да отпуснат. Тишо репликира своя колега, че може за другото дерби да поискат 2000 пропуска за Коматево, което е ясно, че няма как да се случи.

Зам.-кметът по младежките дейности и спорта Георги Титюков се опита да стопира напрежението и да отклони темата от стадионите, което е голям проблем пред футболната общественост в града под тепетата, заради "замразения" строеж на "Колежа", скромната откъм капацитет база на Ботев в Коматево и недовършените трибуни на стадион "Локомотив" в парк Лаута.

„Подобна среща направихме и преди една година“, припомни той. „И двата фенклуба имат желание футболната среща да протече в спокойна и нормална обстановка. Ние от Община Пловдив призоваваме всички, които обичат „Локомотив“ и „Ботев“ да ги подкрепят  с  песни, викове или с други интересни начини. Надявам се да не се стига до сблъсъци, а да се получи един хубав мач“, допълни заместник-кметът.

Атанас Стафунски от фенклуба припомни как в предишни години след края на футболните срещи феновете на двата отбора са сядали на една маса и спокойно в шеговит тон са обсъждали заедно резултата. „Убеден съм, че феновете на „Локомотив“ искат същото. Нека дербито се реши на терена, а не по трибуните“, призова той.

Според Тихомир Ганев от фенклуба на „Локомотив“ най-важното е феновете да подкрепят своите отбори. Важно е и хората да се върнат на стадионите – бащите със своите синове.

Вижте видеото от сайта plovdivderby:

За автора

Вашият коментар