Фестивал на спорта провокира с мотото: „Никога не е късно да бъдеш този, който си можел да станеш“

Фестивал на спорта "Израствам в движение"  ще се състои на 01.05.2015г проведе на голямата поляна в Южен парк (откъм бул.Гоце Делчев). Събитието е  с цел да се подпомогне българският спорт, да се наберат таланти в различните дисциплини, да се стимулира активния начин на живот.

Ще се организират състезания в различни дисциплини, които ще са насочени изцяло към децата, за да може от ранна възраст да им си изградят навици свързани с движението. В събитието ще се включат различни спортове и ролеви модели към всеки един- доказани спортисти и треньори, които да вдъхновят децата и да подпомогнат тяхното развитие в перспектива.

Ще има широк кръг от спортове, за да могат да се обхванат възможно най-много интереси на подрастващите и по-голяма част от тях да се включат.. Спортовете ще са:Футбол, Баскетбол, Хандбал, Волейбол, Тенис на корт, Спортна гимнастика,Шах, фехтовка, бойни изкуства, лека атлетика- спринт 100м., бягане 300м.- момичета, 600м.- момчета.

Целта на спортните мероприятия не е да служат единствено като забавление. Те ще дадат добър шанс за набиране на таланти в различните видове спортове и дисциплини. По този начин децата с най-добри заложби ще получат възможност да тренират любимия си спорт в съответните състезателни клубове, с което да си доразвият таланта и да го превърнат в умение.

Набирането на таланти ще се осъществи от съответните професионални представители на даден спорт- треньори от спортни клубове, известни спортисти с високи спортни постижения, които да служат като пример за подражание.

Досегът до подобни ролеви модели ще позволи на подрастващите още от малки да възприемат успелите хора, като обикновени личности, чиито успехи не са постигнати, защото те са родени научени, а защото са плод на тяхната отдаденост и упорит труд. Децата ще имат свободен достъп до тях, за да могат да черпят пример и мотивация да се развиват.

Проявилите се като най-талантливи ще бъдат привличани да тренират в съответните клубове на съответния спорт. В този случай ползата е взаимна и за двете страни- от една страна, подрастващият получава шанс да тренира в любимия си клуб и да развива качествата си, от друга, спортните клубове набират нови талантливи младежи, които имат потенциала да се превърнат в професионални спортисти и в последствие да представляват България в международни турнири.

В паузите между състезанията ще има демонстрации, направени от професионалисти в различните спортове (напр. демонстрация на акробати- салта, винтове, бойни сцени, фехтовка и др.). Ще има и концерт с участието на различни танцови формации, ансамбли и изпълнители като друга форма на активен начин на живот. Местоположението е Южен парк, заради високата му посещаемост и възможността повече хора да видят демонстрациите, да се срещнат лично с треньорите и спортистите в клубовете и да научат от тях как те самите да започнат да практикуват желаната от тях дейност.

Вашият коментар