Футболът в България: „50 милиона за писта за 5 колелета в Пловдив, а за футбола…?“

Българският футбол в лицето на президентите на софийските отбори Славия и Левски скочиха остро срещу държавната помощ за футбола, за която се говори упорито в последните дни. Босът на белите Венцислав Стефанов коментира остро решението да се дават по 1 милион на футболните клубове, за да оправят базите, за сметна на пловдивската зала "Колодрума", в която бяха инвестирани над 50 милиона лева. 

"Това е като да дадеш на 100 вълци кози крак. Голяма глупост и грешка. Как ще се разпредели тази сума между отборите? Направиха писта за 5 колелета в Пловдив за 50 милиона лева, а нас дават един. Помощта на държавата я виждам като поемане частично или изцяло на ремонта на стадионите, които в голямата си част са държавни или общински. Да оправи инфраструктурата и да даде адекватен закон за спорта, а не да ни се подиграват с такава сума", коментира Венцислав Стефанов пред софийския ежедневник.

Същото направи и съсобственикът на Левски Иво Тонев, който поиска държавата да помогне за построяването на новата трибуна на "Герена" по начина, по който го направи с трибуна "Моци" в Разград. Според Стефанов намесата на държавата е задължителна, но трябва да се вложи сериозна сума, а не да се хвърля прах в очите с 1 милион лева.

Повече за Колодрума може ад видите ТУК.

СНИМКА: Петър Шипчанов

Вашият коментар