Йордан Йовчев към пловдивчани: „Спортувайте заедно с децата си“ (ВИДЕО)

Повече от 700 участници на възраст от 2 до 70 години се включиха в съботния ден във велошествието, като стартът бе даден в 11:15 часа, а събитията приключиха малко след 16:00 часа. То стартира от кметството на район „Тракия“ до парк „Лаута“, с което в Пловдив бе даде официалното начало на велосезона в Пловдив.

Шествието бе поведено от кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров и олимпийския ни шампион Йордан Йовчев. Легендарният ни гимнастик сподели пред камерата на mediacafe.bg, че тoва е страшно добър пример най-вече към най-малките пловдивчани. Именно затова и той се е включил в спортния ден на "Тракия", защото иска да покаже, че трябва да се спортува, всеки ден.

Той се обърна към родителите на децата с призив, че те са тези, които трябва да напътстват малчуганите и да ги насърчават да са активни. 

Кметът на един от най-добрите райни в града под тепетата сподели задоволство си колко много хора се включват във всяка една инициатива в квартала. Той добави, че най-големият подарък за града ще бъдат велоалеите и тогава ще си проличи, колко много хора обичат да се придвижват с колелета в Пловдив.

Шествието тръгна от бул. „Освобождение“ и стигна до парк „Лаута“, където имаше състезания, забавни игри и много награди, осигурени от магазин „Декатлон“ и велосипеди Sprint.

10 щастливци си тръгнаха с нови велосипеди, 100 – с раници, 100 – със специални бутилки за вода, светлини, компютри и друго съвременно оборудване за велосипеди, ваучери и много други награди. Победители в отборната щафета от по 4 човека на трасе от 800 метра

  • 1-во място Отбор „РАМ“
  • 2-ро място Отбор „ТРАКИЯ“
  • 3-то място Отбор „БРАВО“

За най-малките участници, под 7-годишна възраст, организаторите бяха  осигурили 3-часова анимация и фокуси. Вижте видеото, с най-добрите моменти от денякоето успяхе да направ

СИМКИ от шествието може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар