Йордан Йовчев закрива вело-сезона с колело в Тракия

Йордан Йовчев ще бъде специален гост на закриването на велосезона в Пловдив тази събота. Велопоходът на 18 октомври ще поведе кметът на район “Тракия” Костадин Димитров, заедно със световноизвестния ни гимнастик.

Началото на мини-велопохода е в 11 часа, събота, пред сградата на районното кметство. Всички ще получат специални номера, с които след това ще участват в томбола с награди, която ще се разиграе  на терена в парк “Лаута”. В кампанията, свързана с популяризиране на колоезденето като по-здравословен и екологичен начин за придвижване в големите градове, ще се включат участници от всички възрасти.

Йордан Йовчев ще се състезава наравно с другите участници в големия спортен празник, а по-късно ще се включи и в раздаването на наградите за победителите. На събитието се очакват и най-добрите пловдивски спортисти за 2013г – каратистът Валери Димитров и европейската шампионка по таекуондо за девойки Мирела Чилингирова. В надпреварата ще се включат ресорният зам.-кмет Петър Зехтински и общинските съветници от Постоянната комисия по спорт младежки дейности Атанас Узунов, Спартак Николов и др.

Водещи на събитието ще са спортните журналисти Митко Лишев и Валери Станков. Събитието се организира от Дарик радио и спортно шоу ГОНГ, с партньорството на община Пловдив, БГ радио, MaxEurope.eu и други.

Екипът на Дарик спорт  и спортно шоу “ГОНГ” е подготвил специални изненади за колегите си от останалите медии, които ще мерят сили в индивидуална надпревара със своите велосипеди в състезание за време. Атрактивните награди ще са за първите трима журналисти в класирането.

Модерни велосипеди “Sprint” ще спечелят най-активните велосипедисти, а поне 3 от тях ще бъдат раздадени и на томболата в края на първата част от състезателния ден. Малчуганите също ще вземат участие в специални състезателни игри, подготвени от сдружение “Детски спорт”.  За тях ще е запазена отделна писта, която ще бъде обезопасена и снабдена с необходимата маркировка. Очаква се много емоции да предизвика състезанието за най-бърза смяна на спукана гума, организирано от пловдивската компания “Маxeurope”. Регламентът включва определяне на крайните победители чрез директни елиминации. Всички основни участници ще получат и тениски с логото на кампанията „Вземи си колелото“, в подкрепа на каузата велосипедът да се превърне в основен начин за придвижване за много пловдивчани.

Щафетата за велосипедистите ще бъде най-масова и ще се проведе във втората част от състезателния ден. Участниците ще бъдат разделени в отбори по 4-ма, като всеки от тях ще трябва да измине трасе с дължина около 850м.  Съдии в основните надпревари  ще са представители на сдружението за велосипедисти “Велосити” Пловдив.

ДАВАЙ!

ВЗЕМИ СИ КОЛЕЛОТО!

Подкрепи идеята на пловдивския екип на ДАРИК и спортно шоу ГОНГ!

За автора

Вашият коментар