Кирил Николов – Дизела подкрепя инициативата „Ден без асансьори“

Обявиха видео конкурс по случай европейски Ден без асансьори

Страхотна инициатива. Ще се включа с удоволствие. Активният начин на живот трябва да се поддържа всеки ден. Следете ме, за да видите как тичам по стълбите, както на Айфеловата кула“, сподели Кирил Николов Дизела в подкрепа на инициативата Ден без асансьори.

Екстремният бегач изпрати своя снимка от изкачването му по стълните на „желязната лейди". Състезателят по спортно ориентиране изкачи през март месец всичките 1665 стъпала (279 метра денивелация) за 8:20,38 мин. С това направи леко отстъпление спрямо миналата година, когато надпреварата се проведе за първи път. Тогава Николов завърши втори за 8:12 мин.

Ден без асансьори (No Elevators Day) е европейска инициатива част от целогодишната кампания NowWeMOVE, която раздвижва все повече хора посредством събития свързани с физическата активност и спорта. Тя ще се проведе този петък, 13-ти, в цялата страна.

Инициативата има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. И също така да демонстрира колко лесно е да се движим, независимо от натовареното ежедневие.

10 града спряха асансьорите си в България (Видео и Снимки)
 
Всеки желаещ да вземе участие в инициативата може да избере стълбите вместо асансьора и бъде част от Ден без асансьори. Когато отидете на работа, вместо да се качите в препълнения асансьор, се насочете към стълбището.

Сдружение БГ Бъди активен обяви видео конкурс в подкрепа на Европейския ден без асансьори. Включете се надпреварата и мотивирайте повече хора да започнат да ползват стълбите вместо асаньора. Всичко, което трябва да направите е да качите видео, в което вие, сами или с приятели, използвате стълбите с цел, различна от това просто да се качвате или да слизате по тях.  Видеото трябва да е свързано с физическа активност и да е заснето на публично място.  Как изглежда видеото зависи от вас – можете да го направите забавно, интересно, различно. Бъдете креативни.

Крайният срок да публикувате видеото си е 14 май, 23:59 часа. Победителите ще бъдат обявени на 16-ти май. Публикувайте видеото на facebook стената на Ден без асансьори, като използвате ‪#‎ЯмСтълбиЗаЗакуска ‪#‎NowWeTakeTheStairs (направете видеото публично).Видеото не трябва да е по­ – дълго от 3 минути.

Наградите за 3-те най-креативни видеа са:

  • 1 Място – ваучер за спортни стоки на стойност 150 лв.
  • 2 Място – ваучер за спортни стоки на стойност 100 лв.
  • 3 Място – ваучер за спортни стоки на стойност 50 лв

Победителите ще бъдат избрани от екипа на БГ Бъди активен

Вашият коментар