Лудогорец – гости или домакини на „Васил Левски“?

Лудогорец посрещат Ливърпул в София, правят го на своя територия пред 40 хил. запалянковци. Точно в 21:00 часа на терена на националния стадион "Васил Левски" първи излизат домакините от Разград, а стадиона, който е вече близо 40 % пълен, леко се раздвижва от кучешкия студ.

Интересното е, че феновете на Лудогорец все още ги няма стадиона. Няма я и онази тръпка, с която хилядите заели местата си в различните части на арената изригват, буквално от нищото и приветстват своите любимци, така че те да се почувстват наистина като "у дома си". Няма я да… тя е някъде замръзнала под седалките и бетона в студената столична ноемврийска вечер. 

Сякаш Лудогорец не са направили фурора, който България никога не е имала в Шампионската лига. Сякаш не са играли като равен с Реал Мадрид и Ливърпул и не са победили Базел, само преди седмици. 

Това, което прави впечатление веднага е, че тази среща няма да от обичайните в България или тези, които сме свикнали да виждаме от грандовете. Хората, които винаги са мечтали да гледат на живо великите Ливърпул са на стадиона и някак си не се вълнуват от състоянието на зелените от Разград. Логично, англичаните са тези, заради които е пълен стадиона днес и това се доказва от факта, че повече от половината стадион е облечен в червено.

 

Но защо се учудваме! Веднага изненадата става ясна, когато след около 6 минути Стивън Джерард извежда своя отбор на "Васил Левски". Стадионът скача на "крака" и изпада в лек делириум. В този момент задрямали от студа лудогорска публика се събужда и онези, които ги нямаше преди минути от сектор "Б" започват да освиркват гостите. Браво, значи все пак има и фенове на домакините и не са дошли да гледат само англичаните, но и да им покажат, че няма да им е лесно тази вечер.  

Синдромът Лудогорец ще остане сигурно като един от малкото, на който хората се радваха на головете, скандирайки епизодично "Българи юнаци", но приемайки с усмивка попаденията на Рики Ламбът и Джордан Хендерсон във вратата на Владо Стоянов. А най-страното е, че всички тези българи на стадиона бях по-искренни в чувствата си към англичаните. Защо ли? Нека всеки си отговори сам…

(снимки: колаж – интернет, фенове на Ливърпул – sportal)

Вашият коментар