Малки пловдивчани отново раздвижиха Пловдив с Flashmove (ВИДЕО и СНИМКИ)

Десетки пловдивски танцьори от 11 денс клуба под тепетата, заедно с училище "Васил Левски", не се стреснаха от променливото време и направиха импровизиран Flashmove в центъра на Пловдив тази сутрин. Момчетата и момичетата, облекли бели фланелки с надпис "Бъди активен", се появиха точно в 11 часа около шадравана пред Общината и в рамките на 4 минути танцуваха около него специален танц, който се игра едновременно в 20 български града, както и още 27 страни в цяла Европа. 

Танцът на младите хора събра погледа на пловдивчани, които направиха още един кръг около този пред Общината. Веднага след края на танца всеки клуб пък показа своите техники и движения, като един след друг излизаха всички традиционни участници, които бяха обявени от координатора на събитието Мая Личева. 

FlashMOVE 2016 бе вълна от движения с основната цел да увлече в танц, както организираните участници, така и зрителите, които от публика да се превърнат в активни участници и да освободят желанието си за танц заедно с цяла Европа.

Организатор на Flashmove е Сдружение "БГ Бъди Активен", което вече поредна година раздвижва цяла Европа със стотиците си спортни събития през годината. 

FlashMOVE e европейски флашмоб, част от кампанията NowWeMOVE. Събитието е изключително атрактивно и до 2015 година беше начин да се привлече общественото внимание към следващата го Европейска седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week.

През миналата година във FlashMOVE се включиха 22 европейски държави със 117 събития. Над 6500 танцьори се забавляваха и танцуваха обща хореография по едно и също време в 70 европейски града.

Идеята на FlashMOVE e да покаже, че всеки може да танцува, независимо дали владее перфектни танцови умения или акробатични трикове или просто желае да се раздвижи. Целта е  повече хора да се включат в движението. Хореографията е лесна, забавна и наподобяващи различни спортове и движения. Разгръща се постепенно, така че всеки минувач би могъл да се включи.

Видео с дрон може да видите тук: 

Повече за самото събитие и организаторите вижте ТУК.

Вашият коментар