Марица излиза за задължителна победа срещу Кан в Шампионска лига днес

Марица са заредени с необходимото самочувствие преди двубоя у дома срещу Кан в груповата фаза от Шампионската лига по волейбол тази вечер в зала Колодрума

Преди две седмици златните момичета от Кършияка постигна първата в историята си победа като гост в груповата фаза на Шампионската лига, при това не над кого да е, а над най-титулувания отбор в Европа – Динамо (Москва)

"Марица очаква с нетърпение мача. Определено имайки шанс да излезем от групата ние ще даде всичко необходимо от себе си, за да успеем да го направим. Ако успеем и го направим това ще е сериозен успех не само за нас, но и за българския клубен волейбол.

Емилия и Христина дават много на отбора. Идеите и задачите, които си поставяме вече са по-различни с такива състезателки. По-високото ниво състезатели дават не само облик, но и присъствие. Разучихме Кан и те като всеки един отбор имат слаби и силни страни. Въпросът е ние да се възползваме от слабите им страни и да неутрализираме силните. Как сме се справили ще видим, но определено знаем и по какъв начин да им противодействаме", сподели треньора Иван Петков.

Центърът Христина Вучкова е сигурна, че нивото на нейните съотборнички в Марица е високо.

"Много сме мотивирани да спечелим. Целият отбор се чувства много добре. Влизаме все повече във форма. Аз и Емилия все още не сме оптимална форма, но се надявам да помогне и волейболно и с нашето присъствие. Ще се радвам всички да ни подкрепят и да се получи една страхотна атмосфера в "Колодрума". Нивото в Марица е много високо, впечатлена съм от цялата организация в клуба. Единственото нещо, за което съм разочарована е нивото на българското първенство. Аз оставих едно съвсем различно ниво, когато напуснах България. Щастлива съм, че съм в Марица и максимално даваме всичко от себе си и се възползваме от моментите и мачовете от Шампионска лига. Ако успеем да се класираме и направим нещо голямо ще съм много щастлива", коментира Вучкова.

 "Очаква ни тежък мач, но ние сме мотивирани и играем все по-добре и се надяваме да победим. Искам да изкажа благодарността си към клуба, треньора и цялото ръководство за възможността, която имам да се възстановявам. Не е лесно след майчинство да се върнеш, но тук има най-добри условия – организация, тренировки, възстановяване. Решението, което взех да продължа кариерата си в Марица е правилно. Нивото на българското първенство е спаднало доста от годините, които аз играех", заяви диагоналът на българския отбор Емилия Димитрова.

Двубоят на Марица срещу Кан е днес от 18.30 часа в зала "Колодрума".  Билетите са на цена от 10 лева, а входът за ученици и пенсионери е безплатен.

За автора

Вашият коментар