Най-активните пловдивски училища получиха своите награди

На официална церемония наградихме най-активните учебни заведения от Пловдив, включили се в Европейски ден на спорта в училище през тази година. Община Пловдив, заедно със Сдружение „BG Бъди активен“ отличи призьорите с парични награди, с които те ще могат да закупят спортни стоки за физкултурните си салони.

 „Общо 19 учебни заведения в града станаха част от Европейски ден на спорта в училище през тази година, а близо 5000 ученици  и 360 учители и родители се включиха в празника“. С тези думи Николета Янева, Координатор Образование NowWeMOVE, откри събитието по награждаването. „Страхотни събитията и страхотни спортни програми представиха много от училищата в Пловдив. Всички те се бяха постарали с голямо разнообразие на дейности, а много от училищата се включиха във FlashMOVE, като част от празника и това им донесе съответните бонус точки“.

BG Бъди активен представи на кратко резултатите от Европейски ден на спорта в училище през 2017-та. „Отново можем да сме горди. През тази година сме на призовото 3-то място в Европа по брой раздвижени деца, учители и родители. Според статистиката това са 60 хиляди ученици oт над 175 населени места, а кампанията е достигнала до над 300 000. Но аз обичам да казвам че това е само статистика, а тя не е винаги точна, защото реално включилите са много повече. Много от училищата не се регистрират в сайта и не представят техните отчети, но всъщност приветстват инициативата и правят страхотни спортни празници“, каза г-жа Янева.

Според критериите на BG Бъди активен, за най-активно училище под тепетата бе избрано ОУ „Елин Пелин“. Учебното заведение е отбелязало включването си в инициативата с организиране на двучасов спортен празник, в който са участвали всички ученици и 20 преподаватели в 20 различни активности.

Останалите наградени учебни заведения са: ОУ „Гео Милев“, Езикова гимназия „Иван Вазов“, ОУ „Кочо Честеменски“ , СУ „Христо Груев Данов“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“, ДГ „Албена“.  Училищата призьори бяха наградени от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков и г-н Петър Зехтински.

Всички учебни заведения, участвали в Европейския ден на спорта в училище получиха сертификати за участие, както и онлайн достъп до ресурси – наръчници, презентации и други,  в помощ на организирането на спортни празници в учебните заведения.

Европейският ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

За автора

Вашият коментар