Най-силните мъже на планетата отново се събират в Пловдив

За втора година Стронгмен Шампионска Лига ще разтърси Пловдив – този път на Гребната база

За втора поредна година Пловдив бе предпочетен като дестинация за провеждането на кръга от най-елитния стронгмен-шампионат, 2016 Strongman Champions League Bulgaria. Жителите и гостите на града под тепетата ще имат възможността да се насладят на силата на елита в световния стронгмен.

Кръгът се очертава като най-силния в календара на SCL от началото на годината, като в него ще участват двукратният шампион от SCL за 2013 и 2015 г. Кшищоф Радзиковски от Полша, водачът във временното класиране на SCL за 2016 г. Матяз Белшак от Словения, и общо 6 от Топ 10 на атлетите на SCL за 2015 г. – Радзиковски, Дайнис Загерис от Латвия, Белшак, Алекс Моонен от Холандия, Мариус Лалас от Литва и, разбира се, най-силният мъж на България Стоян Тодорчев. 

Първата дисциплина – задържането на тежест отпред, ще се проведе на сцената на Античния театър ден по-рано, в 11:00 ч. на 23 юли, събота. Причината е, тв камерите да заснемат и популяризират пред близо 1 милиард зрители на Strongman Champions League едно от най-знаковите и красиви места в Пловдив, обясни организаторът Огнян Кръстев.  

Компания на тези звезди на световния стронгмен ще правят още най-силният мъж на Финландия, Анти Муруярви – 4-ти от 2016 SCL Norway – World strongest Viking 2016, най-силният норвежки стронгмен Бьорн Арне Солванг, който завърши 3-ти в 2015 SCL Portugal и е 9-ти във временното класиране за сезона, както и най-силният стронгмен на Франция, Орелиен Льо Жюн. Българската чест, освен Стоян Тодорчев, ще бранят и Мариян Димитров – най-силният полицай на България, шампион в силовия трибой и участник в 2015 SCL Bulgaria, заедно с най-новото попълнение в българския стронгмен, Бедо Хачикян, който вече премери сили с най-добрите в надпреварите на SCL в Холандия и Сърбия.

Стронгмените ще се състезават в 6 от най-популярните дисциплини в силовия многобой – задържане на тежест отпред, „Фермерска разходка”, логлифт, „Кобилица”, „Херкулес холд” с автомобили и „Кръгът на Конан”, като размерът на вдиганите килограми ще шокира всички. 

Сблъсъкът на титаните, който ще започне в 17:00 часа на 24 юли, пред централните трибуни на Гребния канал. Входът е свободен!

СНИМКИ от състезанието през 2015-та година може да видите ТУК

 

 

Вашият коментар