Обсебени ли сме от идеята да не грешим? (ВИДЕО)

Всички ние даваме всичко от себе си, за да не правят грешки. Живеем с усещането, че винаги сме прави. За всичко. Така ли е?

Катрин Шулц (журналист, лектор) разсъждава именно върху това усещане за правота. Защо винаги имаме чувството, че сме прави и защо това е проблем? Ние сме заглещени  в един магически кръг, в който ние винаги сме прави. Това е личен проблем за нас като личности, проблем е в професионален план, както и проблем на културата ни като цяло.

В своя откровен разговор Катрин Шулц пита: “Това ли е  начинът да успеем. Да не правим грешки? Учим ли се от тях? И защо ни е  страх да грешим?“.

Въобще проблем ли е това някой да сгреши? Според нея ключът да се освободим от тези чувства е да променим мисленето си.

 „В по-голям част от времето ние нямаме никаква представа, че бъркаме. Разбира ме го чак, когато е прекалено късно. Вътрешното чувство за безпрогрешност, което ние имаме непрекъснато, не е надежден показател за това какво се случва около нас.

Тази непрекъсната привързаност към собствената ни правота, ни пречи да избегнем грешките и ни кара да се държим отвратително един с друг, смята журналистката. Но най-тъжното и трагичното в това е, че пропускаме същността на онова да си просто човек.

Гледайте видеото!

Вашият коментар