Отборът на Марица е Спортист на годината за Пловдив (КЛАСИРАНЕ)

Женският волейболен тим на Марица (Пловдив) беше избран за №1 в класацията Спортист на Пловдив за 2017 година. За първи път в историята на класацията отбор спечели тази награда.

Тя е следствие на страхотната година за състава на Иван Петков. В началото на 2017 година Жълто-сините се представиха отлично в сблъсъка си с италианския гранд Унет Ямамай (Бусто Арсицио) в евротурнира за Купата на ЦЕВ, но отпаднаха злощастно въпреки победата си, която извоюваха пред рекордна публика в зала Колодрума. Малко по-късно Марица се поздрави със златен дубъл в България, а към края на годината отстрани финландския ЛП Сало (Сало) и руския Енисей (Красноярск) по пътя към групите в Шампионската лига, ставайки първият български тим, достигнал до тази фаза на най-престижното клубно състезание в света.

Чувствам се удовлетворен, че нашият труд е оценен заслужено”, каза пред SportenPlovdiv TV наставникът. “Това признание ни и задължава, защото тепърва ни предстои да защитаваме нашите позиции. Дано да продължаваме по същия начин.”

Ето и цялата челна десетка на най-добрите спортисти на Пловдив за 2017 година:

1. Марица (Пловдив) – волейбол
2. Янислав Герчев – джудо
3. Иван Команов – карате киокушин
4. Валери Димитров – карате шинкиокушин
5. Кристиан Василев – гребане
6. Иванка Делева – карате шинкиокушин
7. Ангел Кодинов – кану-каяк
8. Георги Цонов – лека атлетика
9. Димитър Кузманов – тенис на корт
10. Христо Реков – кану-каяк

За автора

Вашият коментар