Откриват Велосезон 2018 с голямо шествие в Тракия (ВИДЕО)

Традиционното шествие, което ще даде официалния старт на Велосезон 2018 в район „Тракия“, ще се проведе утре – 31 март 2018г. (събота)

Броят на наградите тази година е повече от внушителен –  над 200, осигурени с подкрепата на генералния спонсор на събитието спортен магазин „Декатлон“

9 велосипеда, 2 тротинетки, 100 ранички, 100 спортни бутилки за вода, карти за фитнес и плуване ще бъдат раздадени чрез томбола на  участниците във веломаратона

Кметът на най-големия район под тепетата отправи покана към всички любители на велосипеда да се съберат в 10:00 часа пред кметството на  бул. „Освобождение“ 63, от където в 10.30 часа ще бъде даден старт на 3-километров веломаратон до парк „Лаута“. 

И тази година в инициативата ще се включат изявени спортисти, сред които шампионките от Волейболен клуб „Марица“. 

Колоната от велосипедисти ще се движи на изток по изградената велоалея от северната страна на булеварда и ще премине през  кръстовищата на бул. „Освобождение” с улица „Минка Ботевска”; на бул. „Освобождение” с ул. „Княз Борис І“; на бул. „Освобождение” с ул. Съединение; входно-изходните артерии на бензиностанция „Газпром“ на бул. „Освобождение“ и бул. „Санкт Петербург“.

След това шествието ще продължи по велоалеята на южния тротоар на бул. „Санкт Петербург“, от където ще влезе в парк „Лаута“. Финалът е до  барбекютата в „Лаута“, където ще бъде изградена сцена. Там за всички присъстващи са осигурени много забавления и награди. Те ще започнат в 11:00 часа и включват анимация за деца под 6 г., весели игри с велосипеди, тротинетки и ролери за деца от 6-13 г., отборни високоскоростни състезания с велосипеди за възраст над 14 г.

СНИМКИ от откриването на велосезон 2017 може да видите ТУК

СНИМКИ от изминалите сезони може да видите ТУК

Вашият коментар