Откриват велосезон 2019 в Пловдив в два поредни уикенда (ВИДЕО)

Грабвайте колелетата и се включете в откриващите уикенди на велосезон 2019 под тепетата

Голямото велошествие на Пловдив ще бъде на 20 април /събота/, а само седмица преди това, на 13-ти април ще се открие символично и традиционното велошествие на Тракия

За пета поредна година стартира традиционния велосезон под тепетата. Официално началото ще бъде дадено на 20 април, събота, от площад "Съединение". И тази година се очаква да се включат рекорден брой желаещи в мероприятието, под надслов „ПЛОВДИВ – ГРАД НА ВЕЛОСИПЕДИСТА“. Записването на желаещите ще става на място на площад "Съединение" от 10.00 часа., като всеки участник ще получи свой уникален номер, с който ще участва в томбола с награди.

Стартът на велошествието ще бъде даден в 11 часа, на бул.”Марица-Юг” с пресечката на ул. ”Стефка Николова“ и ще премине по следния маршрут: по продължението на бул. ”Марица-юг” – до Гребен канал Пловдив /влизане откъм хангарите/ – цяла обиколка на Гребен канал Пловдив – финал: паркинга зад административната сграда на Община Пловдив на Гребна база /Кулата/. След финала Ви очаква музикална програма и томбола с награди.

На 13-ти април събота от 10:00 часа пред администрация на район Тракия заедно с кметът на района Костадин Димитров за 7-ма поредна година пък ще бъде даден старта на традиционния 3 километров веломаратон от районната администрация до парк Лаута.

Колоната от велосипедисти ще стартира от сградата на кметството и ще пресече булевард „Освобождение“, за да продължи на изток по изградената велоалеята, намираща се на тротоара от северната страна на булеварда. Колоната от велосипедисти ще се движи по изградената велоалея, като ще премине през следните кръстовища:

• кръстовището на бул. „Освобождение” с улица „Минка Ботевска”;
• кръстовището на бул. „Освобождение” с ул. „Княз Борис І“;
• кръстовището на бул. „Освобождение” с ул. Съединение;
• входно-изходните артерии на бензиностанция „Газпром“ на бул. „Освобождение“ и бул. „Санкт Петербург“

След този маршрут колоната от велосипедисти ще продължи по велоалеята, намираща се на южния тротоар на бул. „Санкт Петербург“, от където ще влезе в парк „Лаута“, а финалът е имено пред барбекютата в парка. 

В 11:00 часа в парка ви очакват анимация за деца под 6г., весели игри с велосипеди, тротинетки и ролери за деца от 6-13 години, отборни високоскоростни състезания с велосипеди за възраст над 14г. и над над 100 награди, които ще бъдат раздадени на томбола за всички участници – 10 велосипеда,100 ранички, велоергометър и други. 

  • СНИМКИ от 2017-та година може да видите ТУК
  • Откриването на сезон 2016 в СНИМКИ може да видите ТУК

Вашият коментар