Площада се превръща във футболен стадион

Много известни музикални и телевизионни личности ще бъдат гости на Големият финал на междуучилищният футболен турнир – Купата на Coca-Cola, който ще се проведе на 17 и 18 май в Пловдив.

Сили ще премерят осемте най-добри училищни отбора в страната, които вече станаха първенци в своите градове: ОУ „Антон Страшимиров“ – Бургас, 4-то ОУ „Кирил Христов“ – Стара Загора, СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ – Благоевград, 63 ОУ „Христо Ботев“ – София, ОУ "Св. Патриарх Евтимий" – Велико Търново, СОУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ" – Русе, ОУ „Константин Величков“ – Пловдив, СОУ „Найден Геров“ – Варна.

В съботния ден ще се проведат квалификационните срещи на отборите, разделени в две групи. Началото на мачовете е в 9.00 ч., а в 11.00 ч. започват игрите за публиката. Всички жители и гости на града са поканени да се присъединят към спортния празник, където ги очакват много забавления и спортни надпревари с награди.

Неделя е решаващият ден, в който ще се изиграят полуфиналите и големият мач за определяне на тазгодишния победител в „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!“. Битките на терена започват в 10.00 ч., а специално за да подкрепят участниците,  на площада в Пловдив ще бъдат Део, Лео, Рафи, Играта и Жана. Феновете им за първи път ще чуят на живо новото им общо изпълнение – „Светът е наш“. Песента е българската версия на химна на Coca-Cola за Световното първенство по футбол на FIFA в Бразилия 2014. Спортният уикенд ще завърши с томбола с награди за най-активните участници в игрите за публиката.

За автора

Вашият коментар