Пловдив посреща представители на 22 държави на Маратон 2018

На 29 април /неделя/ на старта на Маратон Пловдив ще застанат атлети от редица държави

Представители на Белгия, България, Хърватска, Дания, Франция, Германия, Гърция, Испания, Италия, Португалия, САЩ, Словения, Румъния, Турция, Сърбия, Македония, Сомалия, Русия, Украйна, Великобритания, Ливан и Холандия ще вземат участие. Броят на състезателите до момента надхвърля 800, като в последните седмици преди старта на маратона интересът към участие е изключително голям и организационния екип подготвя най-мащабното издание на събитието до сега. 

42 километровото трасе, по което ще преминат участниците е измерено и сертифицирано по стандартите на Асоциацията на международните маратони и бягания на дълги разстояния, и улиците, по които ще преминат състезателите ще бъдат затваряни поетапно между 8.00 и 13.30 ч. Това ще се случи в неделя на 29 април 2018 г. 

Организаторите подчертават, че именно поетапното затваряне на улиците и възстановяването на движението, веднага след изтеглянето на състезателите от съответния участък, ще осигури гъвкавост при организацията на движението в този ден и жителите на града ще изпитват минимални трудности при придвижването си с личните си автомобили. Движението на градския транспорт в нито един момент няма да бъде спирано, колите ще се движат по разписание и ще бъдат пропускани в затворените участъци, при спазване сигурността на бегачите.

За улиците от трасето ще бъде изготвена временна организация на движението на лични МПС.

Награждаването на победителите ще се състои от 13.00 часа на площад Централен. Поради големия интерес към участие, организаторите удължават срока за регистрация и полагат всички усилия да осигурят световно ниво на провеждане на проявата.

Вашият коментар