Пловдивчани откриват велосезона тази неделя

Жителите на града под тепетата  с велошествие по улиците на града

Тази неделя, 10 април, от 10:30 ч. в Пловдив ще бъде открит велосезона с кампанията "Аз карам велосипед, последвай ме" 2016. Голямото събитие е организирано от екипа на Дарик радио в Пловдив и велосипедния гигант Max Europe. 

Колоната от велосипедисти ще бъде поведена от различни спортисти на Пловдив, като се очаква отново да се включат стотици пловдивчани. Отново ще бъдат затворени някои от големите пловдивски булеварди, за по-лесно предвижване. 

Началото е  в 10:30 ч. на площад "Съединение", където всички участнищи ще получат стартов номер и фланелка с името на велошествието. Самото то ще започне в 11:00 ч. на бул.Марица-Юг с пресечката на ул. „Стефка Николова“ и ще премине по следния маршрут: по продължението на бул. „Марица-юг” – до Гребен канал Пловдив (влизане откъм хангарите) – цяла обиколка на Гребен канал Пловдив и финал- паркинга зад административната сграда на Община Пловдив на Гребна база (Кулата).

След велошествието ще има много добро настроение, игри с изненади и томбола с награди.

Целта на инициативата е насърчаване на колоезденето в градска среда и популяризиране на здравословния начин на живот и придвижване.

За автора

Вашият коментар