Пловдивчанин завоюва златото на турнира “Надал“ в Испания

Пловдивчанинът Николай Стоянов изненада звездите на Тенис Академия “Рафа Надал“ като спечели второто издание на престижния международeн турнир „Тони Надал“ в Манакор, Палма Де Майорка

Първите три мача от сингъл турнира юношата на ТК “Локомотив Пловдив“ спечели с променлива игра, но направи големия пробив в състезанието на четвъртфинала. В 3-часов зрелищен мач той се наложи над звездата на академията и испанския тенис Енрике Шмид 2:6/6:2/6:4 пред погледа на Тони Надал. В следващия ден на полуфинала българинът не даде и един гейм на съперника си Серхи Бенитес. Самият финал беше отново изигран от Стоянов със завидно спокойствие и самочувствие срещу Нунсио Тиел 6:1/6:0 и така той завоюва престижното злато. Буквално в рамките на една седмица това беше вторият пореден турнир с негово успешно участие в Палма Де Майорка. По време на тренировъчните игри той успя да впечатли треньорите си и получи две допълнителни награди.

В турнира до 18-годишна възраст, спечелен от Николай Стоянов, се включиха световни тенис надежди като Малик Омархаков от Казахстан и индийският шампион Адил Калянпур.

Друга българска тенис-надежда, деветгодишният Александър Василев от ТК “Дема“, също в момента е на спонсориран от БФТ двуседмичен лагер в Манакор. В академията “Рафа Надал“, управлявана от треньора Тони Надал, сега се подготвят за Олимпиадата в Рио Де Жанейро, както Рафа, така и Анди Мъри.

   

За автора

Вашият коментар